Företagsnamn

Vad är ditt företagsnamn värt?
Hur värderar DU och marknaden din hemsida? Ditt arbete? Din kreativitet?  

1 april fick Unikia erbjudandet att sälja företagsnamnet för 25 000kr och unikia.se för 10 000kr. Vi trodde direkt att det var ett aprilskämt. Den potentiella köparen, Enklere Liv från Norge, har visat ett engagerat intresse för Unikia i helgen. Detta ursprungsbud sa vi på Unikia dock nej till och har gett ett betydligt högre motbud – för visst finns det alltid en prislapp, då det är värt det.

Unikia.se värderderas till 88 599,43 kr.  (110402, bizinformation.se)
Bizinformation.se är en sida där du kan kolla vad din hemsida värderas till.

Vi på Unikia har valt att skydda vårat företagsnamn, för att vi vill ha ensamrätten till namnet och välja vilka ändelser vi vill, tex Affärsutveckling och Wellness. Skulle vi sälja namnet skulle vi byta namn helt och sådant kostar både tid och pengar. Främst att hitta ett nytt namn, men även att göra om logga, trycksaker, bygga upp sökresultatet på Google bygga nya kanaler och konton på Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube, Voddler, Blogg, Hemsida mm och interaktion mellan dessa. Sedan meddela samarbetspartners, där information redan har gått i tryck.

Företagsnamn är  ett av  företagets viktigaste beslut och en stor del av varumärket. Det ska exempelvis vara särskiljande, långsiktigt och bära företagets värden. Du ska välja på vilket språk namnet ska vara. Ska namnet uttrycka känsla eller nytta? Ska det vara ett existerande eller fantasiord? Att ta fram ett företagsnamn kräver en mix av kreativitet och analys.

Unikia Affärsutveckling hjälper dig med både naming av ditt företag och att höja värdet på din hemsida. Varmt välkommen att kontakta oss.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: